City Safari bedenkt iets dat wel kan

Samen genieten van de Syrische keuken
Al negen maanden leven we onder het regime van COVID-19. De wereld lijkt kleiner geworden en we kijken naar onze omgeving over de benauwde rand van ons mondkapje. De behoefte om met elkaar, met collega's, met vrienden, iets leuks te ondernemen is groot. City Safari organiseerde daarom een bijzondere kookworkshop voor het team van de Stichting Nieuw Thuis Rotterdam.
De collega's van de SNTR’ers volgden de kookworkshop vanuit de keuken van een van de deelnemers. Allerlei typisch gerechten uit het Midden-Oosterse kwamen voorbij, van baba ganoush tot caraoeja.
De deelnemers aan de workshop zijn collega’s van de Stichting Nieuw Thuis Rotterdam. Deze stichting begeleidt statushouders uit Syrië. Zij hebben van tevoren de boodschappen gedaan en de voorbereidende snijwerkzaamheden. 
Maher stond in de keuken van zijn restaurant De Zijderoute Culinair. Hij legde via Zoom uit hoe zij de aubergines moesten grillen, de freekeh moesten koken en de knoflook moesten bewerken tot een papje. Ik zat in het restaurant achter de computer om via de chat extra instructies te geven. 
Eén van de deelnemers, Gerda Kievit, was er niet zeker van of het lekker zou gaan smaken, maar uiteindelijk gaf ze haar kookkunsten toch een goed cijfer. “Ik was bang dat het een 5 of een 6 zou worden, maar ik vind het wel een 7,5.” Ze vond het een erg leuk teamuitje.

Posted 11/16/2020 2:58:29 PM